Puteţi investi în comunitate sponsorizând proiectele Baylor! Redirecţionaţi 20% din impozit pentru a susţine cauza în care credeți!
Vă invităm să vă alăturaţi Fundaţiei Baylor, şi să susţineţi proiecte şi campanii care contribuie la dezvoltarea de servicii eficiente de prevenire și îngrijire a bolilor infecțioase şi a diabetului. Despre proiectele şi campaniile curente ale Fundaţiei puteţi afla mai multe informaţii aici: Campaniile Baylor
Cum? Conform legislaţiei în vigoare, companiile pot folosi 20% din impozitul pe care îl plătesc către stat pentru a sponsoriza o cauză socială în care antreprenorii şi angajaţii cred.
Valoarea sponsorizării poate fi:
În baza Legii nr. 156/2019 pentru modificarea art.25, alin (4), lit i din Codul fiscal,
Contribuabilii care efectuează sponsorizări, acte de mecenat sau cheltuieli pentru acordarea de burse private au dreptul să scadă din impozitul pe profit datorat suma minimă dintre:
Valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri
Valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat
Prin urmare, procentul aplicabil cifrei de afaceri se majorează de la 0,5% la 0,75%.
Această prevedere se va aplica începând cu calculul impozitului pe profit aferent trimestrului III din 2019 şi se aplică doar pentru persoanele plătitoare de impozit pe profit. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.
Persoanele juridice care aplică impozitul pe veniturile microintreprinderilor pot să scadă maxim 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor în trimestrul în care au înregistrat cheltuielile de sponsorizare. În cazul în care suma sponsorizată depăşeşte procentul de 20% din impozitul datorat, atunci diferenţa se reportează în următoarele 28 de trimestre consecutive. Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, în următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.