Ana-Maria Schweitzer:
„La Baylor ne straduim sa ne tratam pacientii, clientii si partenerii exact asa cum ne-ar placea sa fim noi insine tratati daca am fi in locul lor. Cum bunele intentii sunt necesare dar nu suficiente, ne bazam munca pe perfectionare continua si standarde de calitate in tot ceea ce intreprindem.”
Monica Frangeti:
„Caldura si empatia sunt cuvintele care caracterizeaza perfect echipa Baylor. Intregul colectiv, de care ma simt atat de aproape, reuseste sa creeze pentru toti cei cu care vin in contact o atmosfera calda, sentimentul de acasa. Pentru mine, ca manager financiar, este o provocare sa gasesc sustinerea financiara pentru proiectele extraordinare ale echipei care are un scop clar, sa atinga perfectiunea in serviciile pe care le ofera.”
Stefania Mihale:
„Baylor a creat un mediu de lucru in care nu te poti plictisi niciodata pentru ca tot timpul sunt foarte multe lucruri de facut. Ne vin tot timpul idei noi, pe care le si transpunem in practica. Dar cel mai frumos lucru pe care l-am simtit aici a fost cand mi-am dat seama ca dezvoltarea mea a fost atat profesionala cat si personala.”
Mihaela Bogdan:
„Mi-am inceput cariera ca si coordonator de voluntari, lucru care se intampla pentru prima data la Baylor. Si asa am crescut profesional. In acelasi timp job-ul meu imi aduce si mari satisfactii personale. Pe mine ma motiveaza incurajarile pe care le primesc de fiecare data cand am nevoie de ele sau cand realizez ceva. Interactiunea cu pacientii continua si dupa cele 8 ore de program si-mi place sa cred ca verticalitatea noastra este o lectie urmata si de cei care apreciaza asta la noi.”
Emanoil Vasiliu:
„Fundatia Baylor reuseste sa faca exact ce are nevoie omul. Toti cei care lucreaza in organizatie, indiferent de pregatire, se implica intr-un mod natural in rezolvarea problemelor, fara sa tina seama de ierarhizare. Imi place sa lucrez aici pentru ca echipa vorbeste aceeasi limba.”
Negivan Septar:
„Am vazut cu ochii mei cum au evoluat serviciile medicale romanesti in tratamentul pentru HIV. Clipele prin care au trecut cei implicati in acest fenomen inca de la inceput nu pot fi redate in cuvinte, insa pot sa marturisesc ca traiesc o bucurie nemarginita ca am putut ajuta sa traiasca copii care nu ar fi avut nicio speranta fara noi. Mi-am dedicat viata ingrijirii persoanelor afectate/infectate cu HIV si nu cred ca as putea sa fac altceva vreodata.”
Florentina Constantin:
„Programul de asistență medicală de urgență pentru persoanele străine care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care se află pe teritoriul României, lansat de Fundația Baylor Marea Neagră în 2022, adaugă o nouă experiență unei cariere deja foarte bogate, credeam eu. Mă bucur că pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor care au atât de mare nevoie de susținerea noastră, alături de profesioniști cu care am colaborat foarte mulți ani, dar și de colegi mai tineri.”
Iuliana Ciocea:
„Am fost foarte încăntată când Fundația Baylor mi-a acordat sansa de a face parte din echipă, in ciuda faptului ca nu am avut experiență la angajare. Acum, mă bucur că fac parte din echipă și că prin munca depusă, contribui la diagnosticarea persoanelor purtătoare de virusuri hepatitice si HIV.”
Anca Cirjila:
„Este o mare bucurie pentru mine să lucrez într-o așa echipă profesionistă și plăcută cum este cea de la Baylor, iar șansa de a putea ajuta pacienții îmi oferă o mare satisfacție și determinare în misiunea noastră de a-i ajuta pe cei care au nevoie de noi.”
Alexandra Androne:
„Munca mea de specialist în psihologia sănătății înseamnă un efort constant de descoperire și de cuprindere a umanității. Aici, la Fundația Baylor Marea Neagră, consilierea psihologică înseamnă legătură umană la fel cum înseamnă potențarea resurselor individuale de care dispune fiecare persoană pentru a-și atinge obiectivele de sănătate pe termen lung. Le reamintesc pacienților noștri că grija pentru sănătatea mintală e necesară și că le poate deveni un stil de viață. Cred în succesul proiectelor Fundației Baylor pentru că îi cunosc pe oamenii care le pun în operă.”
Elena Melinte-Rizea:
„Exercitarea profesiei la Fundația Baylor nu este o muncă – este o oportunitate. O oportunitate de creștere profesională, dar și personală, de a împărtăși aceleași idealuri și de a transforma viziunile înguste privitoare la persoanele afectate de boli cronice în viziuni generoase, comprehensive și cu perspective pozitive. Alături de oamenii potriviți, schimbările, de orice natură ar fi ele, sunt nu doar posibile, ci și mai facile. Baylor înseamnă informații, cunoștințe, educare, muncă în echipă și eforturi prin care oameni obișnuiți pot reuși lucruri extraordinare. Aici am găsit oameni care te susțin și te inspiră să faci mai mult, așa încât să dorești să vezi schimbări și să aduci o contribuție cât de mică către o lume mai sănătoasă.”
Iuliana Costaș:
,,Cei care se străduiesc pot fi ajutați.” Am rezonat cu acest motto încă din liceu când am fost voluntar la Fundaţia Baylor Marea Neagră. Acum fac parte din echipă şi pot contribui la îmbunătățirea vieții celor care ne trec pragul. Apreciez înaltele standarde morale și profesionale din cadrul fundației și mă străduiesc să mă perfecționez permanent pentru a fi la înălțimea lor.”
Andreea Mușat:
„Sunt multe lucruri minunate de spus despre Fundația Baylor Marea Neagră. M-a cucerit atmosfera pozitivă și destinsă. Am înțeles de la început că este un loc bun în care să îmi desfășor activitatea, deoarece fac parte dintr-o echipă în care colegii își împărtășesc cu generozitate din experiența acumulată.”
Florentina Stoian:
„Mi-am găsit vocația alături de Fundația Baylor Marea Neagră! Îmi place ceea ce fac și fiecare zi petrecută împreună cu echipa îmi aduce o bucurie și o satisfacție autentice. Sunt fericită că fac parte din această familie și că pot contribui la îndeplinirea misiunii fundației!”
Suzana Sasu:
„Aici am posibilitatea de a oferi îngrijire medicală de specialitate unei categorii de persoane care, altfel, se confruntă încă, din păcate, cu discriminarea la alți furnizori de servicii de medicină dentară. Am primit asigurări că acest cabinet, dotat cu echipamente de top, va continua să funcționeze atâta vreme cât vor fi raportate cazuri de discriminare. Este încurajatoare grija față de starea de bine a pacienților noștri.”
Gabriela Ilie:
„De la debutul profesional, mi-am dat seama că este esențial să le ofer pacienților confort și încredere. Medicina de familie îmi permite o înțelegere mai profundă a complexității vieții semenilor mei. Mă străduiesc să cunosc cât mai bine fiecare persoană care trece pragul cabinetului, pentru a mă asigura că opțiunile terapeutice alese sunt cele mai potrivite: rolul meu de medic de familie nu se oprește la o consultație sau o procedură medicală, ci merge dincolo de acestea, la înțelegerea autentică a fiecărui caz, cu poveștile de viață care influențează deciziile legate de sănătate, cu provocările pe care le aduc bolile cronice.”
Cristian Costandache:
„Munca în echipa Baylor mi-a oferit posibilitatea de a contribui la aducerea pe lume a numeroși Copii prețioși. Deși aceștia provin din mame infectate cu HIV faptul că gravidele au venit la cabinet, și-au monitorizat sarcina și au respectat indicațiile și tratamentul prescris a dus la evitarea transmiterii infecției de la mamă la făt.”
Nelu Doru Popescu:
”Misiunea mea este să fiu acolo unde este nevoie de capacitatea mea profesională și de întreaga mea experiență. Dermatologia este o specialitate medicală foarte mult solicitată de persoanele care trăiesc cu infecții cronice. Integrarea acestei specialități în serviciile pe care Centrul de Excelență Clinică este o dovadă în plus a preocupării Fundației Baylor Marea Neagră pentru creșterea calității vieții în relația cu sănătatea în rândul beneficiarilor noștri.”
Elena Costi:
„Lucrez în această organizație din 2017. În 2021 mi s-a propus să abordez un alt tip de activități și am acceptat. Aici avem ocazia să ne perfecționăm, să identificăm în noi înșine resurse pentru a fi profesioniști mai buni, compleți. Este mediul perfect pentru a învăța permanent, pentru a ne autodepăși. Vin cu plăcere la serviciu, mediul este călduros și ne stimulează să împărtășim cu generozitate din ceea ce știm celorlalți colegi.”
Valentina Măturoi:
„În acest colectiv mă simt ca într-o familie cu bune și rele, cu probleme multe de rezolvat, dar și cu satisfacții pe măsură. Membrii echipei sunt întotdeauna dispuși să-și ofere sprijinul, atât pentru beneficiari, cât și pentru colegi.”
Lorena Dumitrașcu:
„Mi-am dorit să lucrez la Fundația Baylor Marea Neagră, să fiu parte din această echipă! Perioada de integrare a fost plină de surprize plăcute: am fost primită cu multă încredere și am primit sprijin de la colegi. Apreciez foarte mult munca de dezvoltare și de structurare a celor care, înaintea mea, au dezvoltat metodele de lucru pe care le folosesc și eu acum. Sunt convinsă că au avut o contribuție esențială la netezirea parcursului meu profesional.”
Janette Alexandra Floarea:
„Am găsit o echipă care m-a ajutat să trec ușor peste emoția debutului în profesie și vin la serviciu cu convingerea că am găsit cel mai prielnic loc unde să pot crește profesional. M-am integrat foarte ușor în echipa departamentului medical și apreciez generozitatea colegilor: îmi oferă sprijin fără rezerve. Îmi doresc ca, odată ajunsă la maturitate profesională, să împrumut modelul de colaborare găsit aici pentru a-l da mai departe unor colegi mai tineri.”
Cătălina Ichim:
Hanna Chepoi:
„Înțeleg foarte bine provocările persoanelor care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care s-au stabilit la Constanța. Sunt una dintre acestea și simt o foarte mare satisfacție la gândul că aici, la Fundația Baylor Marea Neagră, am ocazia de a ajuta! Dezrădăcinarea brutală produsă de război ne-a smuls și ne-a pus pe foarte mulți în fața unui nou început care nu este tocmai unul ușor. De aceea, mă străduiesc să ofer încredere și speranță prin munca mea! Am ocazia aici să mijlocesc pentru conaționalii mei ucraineni accesul la serviciile medicale de care au nevoie iar echipa din care fac parte este formată din oameni extraordinar de generoși și de competenți, pe care îi admis fără rezerve.”
Monica Anghel:
„Sunt o persoană dinamică și orientată către rezultate, cu o dorință puternică de a mă dezvolta continuu și de a învăța din experiențele noi. Am încredere că aici, în cadrul echipei Fundației Baylor Marea Neagră, îmi voi găsi echilibrul și direcția într-un domeniu complet nou pentru mine, pe care îl apreciez ca fiind foarte generos și care îmi va permite să îmi dezvolt creativitatea. Apreciez că activitățile de educație pentru sănătate sunt foarte necesare și vor aduce, pe termen lung, beneficii pentru întreaga comunitate.”
Lavinia Cuibari:
„Am un sentiment profund de împlinire știind că informațiile pe care le transmit ajută concret tinerii să ia decizii mai bune pentru sănătate sau să prevină probleme medicale. Dimensiunea creativă a activităților de educație pentru sănătate se întâlnește cu interesul meu pentru artă, cu atenția la detalii și cu tenacitatea care mă caracterizează atunci când îmi asum să fac ceva, indiferent de dimensiunile proiectului. Alături de colegi, folosesc modalități interactive și relevante pentru a prezenta informații medicale complexe pe înțelesul tuturor. Este o provocare, îmi stimulează creativitatea și îmi îmbunătățește abilitățile de comunicare. Înțeleg dificultatea tinerilor de a naviga prin multitudinea de surse și de a distinge care sunt informațiile corecte, validate științific, în mareea de mituri și credințe ori de manipulări care ne inundă. De aceea am ales să devin voluntar, de aceea am ales această echipă! Simt că pot contribui la educarea altor tineri, vorbindu-le de la egal la egal. În perioada copilăriei, a adolescenței și la început de viață adultă, consider că este important să ai acces la informații corecte despre sănătate.”
Tudorița Florea:
„Îmi plac provocările! Munca mea aici, la Fundația Baylor Marea Neagră diferă mult de activitatea profesională anterioară. Mereu am spus că avem mereu de învățat lucruri noi, de descoperit noi teritorii: este prima dată când lucrez într-o organizație neguvernamentală. Descopăr mecanismele intime care asigură longevitate acestei organizații și admir foarte mult echipa de management și control financiar, oamenii de aici nu au o sarcină ușoară, transparența și etica sunt la niveluri excepționale.”
Stela Piciorea:
„Pentru mine Baylor este a doua familie. Tinerii de la Casa Florilor sunt ca si copiii mei. Slujba mea este sa ii fac sa se simta ca intr-o familie, eu si colegele mele ii sfatuim in orice fel de probleme, asa ca este imposibil sa nu ne implicam emotional in vietile lor. As vrea sa reusim sa ii sustinem si in viitor sa isi transforme visele in realitate, pentru ca avand sprijinul necesar, fiecare dintre ei poate trai viata pe care si-o doreste.”
Cameluța Adam:
„Este o continuare firească a muncii mele de până acum și acest lucru îmi oferă confortul profesional de a folosi multe din cunoștințele și tehnicile deja cunoscute. De la primele întâlniri cu actualii colegi am înțeles că oamenii cu care voi lucra fac ceea ce le place – ceea ce este un privilegiu. Activitățile cu adulții tineri cu care lucrez sunt foarte bine organizate. Contez pe colaborarea necondiționată cu o echipă care urmărește să asigure o bună calitate a vieții beneficiarilor serviciilor noastre.”
Cristina Marinescu:
„Mă bucur să fac parte din această echipă! Baylor mi-a oferit șansa de a mă dezvolta profesional și de a contribui la îndeplinirea misiunii fundației. Atmosfera de aici este atât de caldă si de relaxantă încât mă simt ca acasă!”
Stela Tudorică:
„Sunt fericită că pun și eu umărul, alături de ceilalți membrii ai echipei la aducerea unui zâmbet și a unei raze de speranță pe chipul beneficiarilor Baylor. Pentru mulți dintre ei angajații Baylor sunt sprijinul principal în lupta cu boala.”
Liliana Tudor:
„Mă bucur că m-am alăturat unui colectiv tânăr, dinamic, cu care am reușit să găsesc punți de comunicare încă din prima zi. Cazurile dificile pe care echipa le rezolvă în fiecare zi nu au încrâncenat chipurile membrilor ei, ba chiar le-au luminat, ca urmare a satisfacției pentru rezultatele obținute.”
Nicolae Piciorea:
„Este o echipă extraordinară. Știam unde vin, mă bucur că mi s-au confirmat calitățile echipei și în colaborarea directă. Indiferent cât de înalte sunt exigențele, descoperim mereu că există din partea colegilor disponibilitatea de a ajuta.”
Liliana Rotaru:
„Am găsit la Fundaţia Baylor Marea Neagră un loc de muncă unde vin cu plăcere: spaţiile sunt foarte practic şi frumos amenajate, generos luminate. Am descoperit că fiecare membru al echipei acordă atenţie şi grijă locului unde lucrează. Simt că munca mea este importantă şi apreciată.”
Liliana Durac:
„Am găsit aici un mediu de lucru foarte plăcut. Cred că regulile pe care trebuie să le respectăm cu toții la serviciu ne sunt de ajutor. Ne ușurează activitatea și ne ajută să nu neglijăm niciun aspect important.”
Lucia Anton:
„Simt ca am o relatie foarte speciala cu Fundatia Baylor. Aici se simte caldura angajatilor inca de cand intri pe usa, lucru la care nimeni nu poate fi imun. Sa speram ca in viitor vom dezvolta si mai mult aria de activitate, pentru a veni in sprijinul cat mai multor oameni care au nevoie de noi.”
Sanda Gabriela Murtaza:
„La Fundaţia Baylor Marea Neagră am găsit specialişti care împart o viziune comună asupra viitorului comunităţii pentru care lucrează. Mă bucur că am fost acceptată de îndată în echipă şi că pot căuta împreună cu colegii mei modalități de a explora și de a îmbunătăți continuu activitatea, concentrându-ne asupra obiectivului comun.”
Ion Piciorea:
„Am fost alaturi de Baylor inca de la inceput, mai intai cu sufletul, voluntar, iar din 2006 am intrat oficial in organizatie. Desi profesia mea este de conducator auto, imi place sa ma implic in tot felul de activitati în care fundatia are nevoie de ajutorul meu.”
Carol Schweitzer:
„Atmosfera de lucru de la Baylor este foarte placuta pentru ca suntem o echipa in adevaratul sens al cuvantului. Stim foarte bine ce avem de facut si ne respectam unii pe ceilalti. Ma simt folositor aici si sper sa fac si mai multe pentru fundatie si in viitor.”
Alexandra Dima:
„Ca psiholog specializat in psihologia sanatatii este foarte important pentru mine sa imi ofer expertiza acolo unde este cu adevarat nevoie, de aceea sunt voluntar Baylor in calitate de cercetator consultant intr-un proiect ce vizeaza cresterea aderentei la medicatie. Colaboram acum pentru acest proiect cu cercetatori de talie mondiala si raspunsul lor pozitiv ne intareste convingerea ca munca noastra este foarte avansata la nivel international.”
Dan Craciun:
„La inceput a fost o provocare sa lucrez in echipa Baylor. In timp am ajuns la o colaborare echilibrata si eficienta. Imi place ca pot sa fac parte din echipa care se ocupa cu organizarea evenimentelor fundatiei, pentru ca astfel ma pot implica direct in activitate.”
Leonica Mesesean:
„Nu poate fi decat o placere sa lucrez pentru Fundatia Baylor. Eu am grija sa coordonez activitatea legislativa a organizatiei si de sanatatea si securitatea muncii a angajatilor. Identific riscurile la care sunt supusi permanent angajatii si iau masuri pentru eliminarea si diminuarea acestora, tocmai de aceea apreciez foarte mult echipa in care lucrez si dedicarea pe care o are pentru misiunea Baylor.”
Roger Anghel:
”Din prima zi am simțit că acesta este locul pe care îl căutam. Mărturisesc cu sinceritate că nu credeam că poate exista un loc de muncă unde să vii fără a simți apăsarea zilei de luni. Am redescoperit plăcerea de a lucra, alături de niște oameni extraordinari. Apreciez deschiderea cu care am fost primit și dorința de a ajuta pe care o văd la absolut fiecare membru al echipei.”