ABC-ul mișcării pentru copii și adolescenți
De ce mișcarea?
Știați că În România, 73% dintre băieții și 87% dintre fetele de 11-17 ani nu fac suficientă mișcare? Conform Organizației Mondiale a Sănătății, recomandările pentru copii și adolescenți sunt de a efectua cel puțin 60 de minute de activitate fizică pe zi.
Conform studiilor, adolescența este perioada cea mai importantă pentru crearea unor obiceiuri sănătoase cu efect pe termen lung. Copiii și adolescenții activi nu numai că au șanse mai mari să fie adulți activi pe tot parcursul vieții, dar vor avea și o stare de sănătate mai bună la vârsta adultă.
Să nu uităm că 91% dintre decese sunt provocate de boli cronice netransmisibile (boli cardiovasculare, cancer, boli cronice respiratorii, diabet), boli a căror evoluție ar putea fi influențată pozitiv de activitatea fizică.
Obiectivele activității de promovare a mișcării
Vă propunem să punem împreună bazele unei discuții interactive despre mișcare cu adolescenții elevi de gimnaziu și de liceu din județul Constanța. Obiectivele urmărite sunt ca elevii
- Să crească nivelul de conștientizare despre importanța mișcării
- Să își autoevalueze nivelul de activitate fizică prin comparare cu recomandările OMS
- Să exploreze cum pot să devină mai activi pe baza intereselor proprii
Instrumentele principale folosite la clasă sunt o serie de patru filme, realizate împreună cu voluntarii adolescenți ai Fundației: „Despre activitatea fizică. Cât de activi suntem cu adevărat?”, „Planuri pentru a face mai multă mișcare”, „De ar fi așa ușor să faci mișcare… Obstacole”, „Beneficiile activității fizice”
Echipa Baylor vine în școala dumneavoastră!
Solicitați o activitate completând formularul de mai jos și o echipă formată din experți în științele educației și psihologia sănătății se va deplasa în școala dumneavoastră: