Curs aderență

Capitolul I

Lector: Alexandra Dima

Alexandra Dima este cercetător post-doctoral în științele sănătății în cadrul Institutului de Cercetare Sant Joan de Déu, Barcelona, Spania. A urmat studii universitare și post‑universitare în psihologie la Universitatea București și a obținut titlul de doctor în psihologia sănătății în 2010 la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, cu teza „Durerea cronică: studiu longitudinal al inter-relațiilor dintre acceptare, emoții, percepțiile despre boală, și starea de sănătate”.

Expertiza și activitatea sa de cercetare se centrează pe adaptarea la bolile cronice, aderența la tratament și comunicarea doctor-pacient. În ultimii ani, a desfășurat cu succes diferite proiecte de cercetare în psihologia sănătății, inclusiv studii calitative, dezvoltare de chestionare și studii observaționale longitudinale. Activitatea sa s-a concretizat în numeroase contribuții la conferințe de specialitate și articole publicate în literatura științifică. Din 2008, Alexandra colaborează cu echipa Baylor România în calitate de cercetător în cadrul studiilor desfășurate în domeniul aderenței la tratament și oferă consultanță în metodologie științifică și coordonare de proiecte.

Capitolul II

Lector: Ana-Maria Schweitzer

Ana-Maria Schweitzer lucrează în domeniul clinic din 1999, fiind parte din echipa care a creat serviciile complexe de la Centrul de Excelență Clinică HIV din Constanța, înființat de Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative din Houston, Texas în colaborare cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Din 2005, este director executiv al Fundației Baylor Marea Neagră, contribuind în mod activ la dezvoltarea de programe de prevenire, testare, tratare și îngrijire dedicate persoanelor afectate de boli cronice, cum ar fi infecția cu HIV sau hepatitele virale. Prin activitatea sa profesională, urmărește să reducă impactul psihologic al bolilor cronice, contribuind la crearea de programe de sănătate prietenoase pentru pacienți.

Evaluarea cunoștințelor

Ai parcurs toate modulele cursului în ritmul tău și sperăm că ai aflat lucruri interesante și utile.

Ai optat pentru obținerea celor 20 de credite de la CPR și ai cumpărat cursul? Mai ai de parcurs o singură etapă pentru a obține  20 de credite pentru formare profesională continuă aprobate de Colegiul Psihologilor din România.

Toate conținuturile gratuite ale cursului pot fi accesate de studenții și masteranzii Facultăților de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială care au încheiat convenții de practică cu fundația. Pentru ca certificatul de practică să poată fi emis, este obligatorie și parcurgerea etapei de evaluare finală. Ulterior parcurgerii evaluării, vă rugăm să solicitați în scris emiterea cetificatului la adresa pr@baylor-romania.ro, menționând în mesaj numele instituției de învățământ superior, facultatea, specializarea și anul de studiu. Vă rugăm să vă interesați la profesorul coordonator dacă există o convenție de practică în vigoare cu Fundația Baylor Marea Neagră pentru echivalarea stagiului de practică.

Completează chestionarul de evaluare a cunoștințelor aici.