Cursuri complete de puncţie venoasă

Cu Baylor câştigaţi abilităţi şi încredere! Antrenaţi-vă pentru succes la Fundaţia Baylor Marea Neagră!

Sesiunile de instruire sunt o alegere excelentă pentru studenţii colegiilor sanitare, cei ai facultăţilor de medicină, dar şi pentru profesioniştii din domeniul sanitar care se află la început de drum.

Programul vă ajută să fixaţi cunoștințele teoretice şi să câştigaţi abilitățile practice şi încrederea necesare pentru a efectua puncţii venoase. Orice viitor cadru medical sau specialist la început de drum urmăreşte să îşi dezvolte abilitatea de a efectua puncţii venoase, aceasta fiind una dintre tehnicile esenţiale de care are nevoie pentru exercitarea profesiei.

Prin intermediul acestui program care include pregătire teoretică, prezentări interactive, laboratoare de abilități și simulări, veți dobândi cunoștințele și abilitățile necesare efectuării puncţiilor venoase.

Componenta teoretică urmăreşte fixarea cunoştinţelor de anatomie și fiziologie, cu accent sistemul circulator, posibilele complicații care apar din eroarea umană la efectuarea unei puncţii venoase, răspunsurile adecvate la eventualele complicații, o discuție detaliată despre măsurile de protecţie universală cu accent pe riscurile ce decurg din contactul cu sânge infectat.

Componenta practică oferă, cu ajutorul tehnicilor moderne de simulare, experienţa practică necesară pentru personalul medical în formare sau aflat la început de carieră: familiarizarea cu dispozitivele de colectare, demonstraţii de manipulare în siguranţă şi aplicarea tehnicilor adecvate.

Tehnica de efectuare a puncţiei venoase va fi exersată

  1. pe brațele unui manechin care simulează întreaga operaţiune de recoltare sau administrare a tratamentului,
  2. fiind urmată de simularea întregii game de puncţii venoase.

Cursul de 6 ore va acoperi următoarele subiecte:

  • Anatomia și fiziologia zonelor în care se poate efectua puncţia venoasă;
  • Instrumente folosite pentru efectuarea puncţiei venoase și echipamente conexe;
  • Tehnici de siguranţă;
  • Tehnica puncţiei;
  • Tehnici de stabilire a liniei intravenoase;
  • Riscuri și complicații ale puncţiei venoase;
  • Comunicarea eficientă cu pacientul.

Participanţii vor avea prilejul să efectueze puncţii venoase de succes sub supravegherea directă a unui medic, îndrumaţi de o echipă de asistenţi medicali generalişti cu experienţă profesională relevantă.

La încheierea programului, participanţii vor primi un kit care conţine: o seringă, un ac pentru recoltă şi un adaptor.

Vă invităm să vă înscrieţi! Locuri în grupe: 10

Program*: urmăriţi anunţurile pe canalele noastre de comunicare sau folosiţi formularul de contact de pe site pentru a afla detalii despre calendarul cursurilor.

Vă aşteptăm!

Share

Articole similare