Două luni de testare gratuită la Maritimo

Fundația Baylor Marea Neagră în parteneriat cu Maritimo Shopping Center vă invită să luați parte la o campanie de TESTARE gratuită pentru HIV și HEPATITE în fiecare zi de luni, în perioada 08 Februarie – 28 Martie, în intervalul orar 14:00 – 18:00 (ultima recoltare fiind la ora 17:00).

Campania a ajuns la cel de al patrulea an de desfășurare, Baylor și Maritimo punându-și resursele în comun pentru a crea o campanie longevivă și unică în România.

Colaborarea s-a născut din recunoașterea faptului că multe persone care au nevoie de o verificare a sănătății, nu se testează niciodată, nu din cauza faptului că nu își doresc acest lucru, ci pentru că nu au acces  la astfel de servicii din cauza programului de lucru sau a timpului limitat.Campania facilitează accesul constănțenilor la testare, acest lucru fiind important din punctul de vedere al sănătății publice, deoarece până în prezent mai puțin de 2% din populație și-a verificat starea de sănătate în legătură cu aceste infecții care, de cele mai multe ori nu au simptome.

“ Transmiterea acestor infecții se întâmplă de cele mai multe ori din cauza faptului că oamenii nu știu că sunt purtători de virus. Scopul nostru este de-ai învăța cum să recunoască situațiile cu risc de infectare și măsurile de precauție obișnuite. De asemenea, îi ajutăm să beneficieze de tratament dacă au nevoie.” – a declarat Mihaela Bogdan, directorul programului de testare.

Testarea nu este anonimă, însă este confidenţială şi se va realiza obligatoriu cu prezentarea unui act de identitate. Din aceleaşi considerente, fiecare persoană va primi rezultatele personal. În ziua testării, clienţii nu au restricţii alimentare sau medicamentoase, însă alcoolul este contraindicat. Procesul de testare a virusurilor hepatitice B, C și a infecției cu HIV presupune două componente importante: consilierea și testarea propriu-zisă. Prima dintre ele este semnificativă atât ca importanță, cât și ca durată. Ședința de consiliere este ghidată de un consilier de testare, clientul fiind asigurat încă de la început de protejarea confidențialității asupra tuturor informațiilor și aspectelor abordate în timpul ședinței. Clientul care optează pentru consilierea și testarea voluntară primește informații actualizate cu privire la:

  • virusuri (cum îmbolnăvesc acestea oragnismul, ce organe sunt afectate)
  • căi de transmitere
  • modalități de prevenire a contactării acestora
  • fereastra imunologică / perioada de incubație a virsurilor
  • testele efectuate (metoda prin care se lucrează, fidelitatea acestora, semnificația rezultatelor)
  • recoltare (tipul recoltării, cantitatea de sânge necesară efectuării testelor, asigurarea nu doar de către asistentul medical înainte de momentul recoltării, dar și de către consilier, cu privire la faptul că absolut toate consumabilele sunt sterile, de unică folosință și în termen de valabilitate).

Clientul identifică cu sprijinul consilierului riscurile la care s-a expus, voluntar sau involuntar, de-a lungul timpului. Urmează apoi testarea propriu-zisă. Aceasta presupune recoltarea unei cantități mici de sânge venos și lucrarea testelor. Asistentul medical demonstrează și el, la rândul său, clientului faptul că toate materialele sunt sterile și în termen de valabilitate.

Share

Articole similare