Fundaţia Baylor-Marea Neagră va relua în perioada următoare sesiunile de intâlniri cu pacienții diagnosticați cu virusul hepatitic C, în cadrul grupurilor de informare și de suport.
Grupurile de suport oferă oportunitatea de a vedea problemele cu care se confruntă pacienții şi prin ochii altora. Acestea pot da o nouă perspectivă asupra situaţiei în care se află, pot reduce din sentimentul de vinovăţie pe care aceștia l-ar putea simţi şi îi ajută să recunoască şi să facă diferenţa între problemele pe care le au din cauza bolii şi cele legate de viaţa personală. Întrebări ca: “de ce eu?” au un nou înţeles într-un grup în care toţi se întreabă acelaşi lucru.
Membrii grupului pot dezvolta şi consolida competența şi abilitatea de a lupta cu hepatita, ajutându-i totodată și pe ceilalţi membri.
Primele şedinţe de acest gen au avut loc în 2013 și au continuat și în 2014, când au fost aduși împreună pacienți în diferite stadii ale diagnosticării și tratamentului. Anul trecut, la cele 14 sedințe au participat aproximativ 30 de persoane. Acestea au fost împărțite în două grupuri, iar întâlnirile au fost bilunare.
Sesiunile de informare cu pacienții care sunt diagnosticați cu virusul hepatitic C se desfășoară, de obicei, semestrial. Acestea sunt conduse de către un medic specialist, care oferă informații avizate despre virusul hepatitei C. Cadrul medical este în măsură să răspundă și neclarităților ce țin de particularități ale analizelor și conexiuni între acestea. Sesiunea de informare este interactivă și clarificatoare. Spre deosebire de grupul de suport, sesiunea de informare poate avea un număr mai mare de participanți. În 2014 au fost organizate patru întâlniri de informare, moderate de medici din echipa Baylor.